Süre
3 Hafta, 18 Saat


Eğitim Günleri ve Saatleri

Cumartesi Günleri
10:00 – 17:00 arası


Program Ücreti
14.500 TL


Eğitim Kanalı
Yüz Yüze Sınıf Eğitimi


Başlangıç Tarihi/Bitiş Tarihi
2-16 Mart 2024


Deri spor ayakkabı tasarım ve üretim atölye çalışmamızda danışmanımız rehberliğinde ayakkabı tasarımına giriş seviyesinde 37 ya da 38 numara kauçuk havuz tabanlı bir çift basic tasarladığınız sneaker’ın stampa çıkarımı, kesimi, elde dikimi ve montaj süreçlerinden oluşan elde ayakkabı üretim çalışması yapılacaktır.

Program İçeriği

Ayakkabı trend imajlarıyla A4 kalıp formları üzerinde hızlı eskizlerle tasarım fikri geliştirmek, üretilecek modelin analizi

Ayak analizi ve anatomisi, ölçümü

Ayakkabının bölümleri, elemanları ve malzemeleri

Ayakkabı ve spor ayakkabının kısa tarihi

Kalıp bantlama, kalıp üzerine tasarımın çizimi, modellerin stampa’sının yapılması

Deri malzemesi, üretim şekilleri ve çeşitleri

Derinin kesimi, yapıştırma ve elde dikiş yöntemleriyle sayanın oluşturulması

İç salpanın kesimi, kalıp altına yerleşimi

Monta öncesi hazırlıkların bitirilmesi

Bağcıkların takılması

Çivilerle kalıp üzerine sayanın montası, kenar zımparası

Taban yapıştırma ve taban kenarının dikimi

İç taban yerleşimi ile bitiriş

Eğitmen:

Bilge Köprülü

2004 yılında İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden mezun olan Bilge Köprülü Furman, İtalya’da el yapımı ayakkabı eğitim programını bitirdikten sonra Hotiç, Desa, Boyner ve Nine West gibi markaların tasarım departmanlarında tasarımcı kimliğiyle yeralmıştır. Halen İlvi markasının tasarım ekibinde yer almaktadır. 2013-2015 yılları arasında İma’da deri ve ayakkabı aksesuar eğitimi yöneticiliği yapmış, sonrasında da Mimar Sinan Üniversitesi , Marmara Üniversitesi Moda Tasarım Bölümleri’nde ve International Fashion Academy – İstanbul’da aksesuar tasarımı konusunda eğitmenlik görevini sürdürmüştür. Kendi ayakkabı markası Cicci Cocco ismi altında oluşturduğu koleksiyonları, İstanbul, Ankara, İzmir ve Londra’da çeşitli butiklerde satışa sunulmuştur. İstanbul 2. ve 3. Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda danışmanlık ve eleme jüri üyeliği yapmış olan Köprülü, İsviçre FHNW Academy of Art and Design’a İstanbul’da malzeme ve projelerinin üretimiyle ilgili danışmanlık vermiştir.

No Comments Yet

Comments are closed